Cijela balkanska muzička scena se i dalje, sa raznim emotivnim porukama na društvenim mrežama oprašta od Marine Tucaković, koja je zasigurno bila najveći tekstopisac na ovim prostorima, ikada i niko nije kao ona napisao toliki broj pjesama i hitova koji se svakodnevno pjevaju i izvode. Poznato je da je početkom osamdesetih godina prošlog vijeka Zana Nimani (60) bila jedna od najvećih pop zvijezda u Jugoslaviji i vjerojatno ne postoji osoba koja je odrastala u to vrijeme a da nije pjevušila čuveni hit ”Dodirni mi koljena” koji je mnogo godina kasnije obradila i Severina. Pjesmu je naravno napisala velika Marina Tucaković, a to je njoj bio njen prvi veliki hit, nakon čega je postala jedna od omiljenih autorki muzičke scene Jugoslavije, a kasnije i Srbije

Marina je nakon ove pjesme napisala mnoge brojne hitove, za najveće zvijezde naše estrade, a poznato je da je preminula u nedjelju u svojoj 68. godini života nakon duge i teške borbe sa teškom bolešću. Zana, se kao pjevačica javnosti bila predstavila 1980. godine i počela je da pjeva u grupi koja je i dobila ime po njenom imenu- ”Zana”. Pet godina kasnije Zana Nimani je napustila grupu te je krenula sa svojom solo karijerom, a iz toga njenog dijela karijere posebno treba izdvojiti njen duet sa Željkom Bebekom i njihovu hit pjesmu ”Jabuke i vino”

Nakon što je 1986. izdala album “Noćas pjevam samo tebi”, Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. rodila kćerku Teu. Nekoliko mjeseci kasnije je napustila Beograd u kojemu je živjela, te se preselila u Kanadu.

Diploma sa pravnoga fakulteta joj je omogućila da se u Kanadi zaposli u struci koja se bavi menadžmentom, dok njen suprug Đorđe radi na željeznici.

 

Preporučeno