Glumica Anđelina Džoli je po mnogima već dugi niz godina jedna od najljepših žena na svijetu. Ipak, mnogi i ne znaju koliko ona liči na svoju majku Maršelin Bertran, te je očito da je Anđelina svoju ljepotu naslijedila od majke. Ove godine bi Maršelin imala 70 godina, a i ona je, kao i njena slavna kćerka bavila se glumom, ali je ona svoju karijeru koja je bila u usponu zanemarila zbog djece i porodice. Udala se sa samo 20 godina za glumca Džonija Vojta, 1971. godine, a u čitavom braku, od početka, pa i kasnije, nije imala mnogo sreće. Imala je dva pobačaja prije nego li je rodila prvo dijete. Prvo je rodila sina Džejmsa Hejvena, a dve godine kasnije Anđelinu Džoli. Oba djeteta postala su glumci. Shvatila je da je teško uskladiti karijeru sa dvoje male djece, pa se posvetila samo njima

Maršelin i Vojt su se rastali 1976. godine, a razveli zvanično 4 godine kasnije i to zbog glumčevih brojnih prevara. Maršelin je otkrila da ju je muž varao gdje je stigao, pa je podnijela zahtjev za razvod, a nakon zvanične rastave, uplovila je u vezu sa Biliom Dejom sa mojim je bila 11 godina, ali se nisu vjenčali, a neke od njenih ljudi su bili i Džon Trudel i Tom Besamra.

Pred sami kraj svoga života Bertran nije govorila o svojoj privatnosti i nije davala intervjue, a skoro osam godina se borila sa rakom dojke i jajnika. Umrla je 2007. godine, a Anđelina je nakon toga govorila o svojoj majci te da je pretpostavlja da će se i njoj desiti te stvari: “Moja baka je umrla također mlada, pa je moja majka uvijek mislila da će se to desiti i njoj”, otkrila je glumica.

 

Preporučeno