Svojevremeno, jednom beogradskom događaju prisustvovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić, zajedno sa svojom partnerkom Milicom Đurđić i time privukla veliku pažnju javnosti. Ana Brnabić je inače prva žena premijer u istoriji Srbije ali ne govori često o svojoj partnerki i sinu igoru kojeg zajedno odgajaju: „Ne stižem dovoljno često da provodim vrijeme sa svojom partnerkom, sa svojim sinom, majkom, bratom. Rijetko stignem da se kvalitetno vidim i sa prijateljima i to mi sve mnogo nedostaje. Zato sam beskrajno zahvalna svojoj porodici što imaju mnogo razumijevanja za posao kojim se bavim“, ispričala je svojevremeno premijerka.

Ana Brnabić i njena nekoliko godina mlađa partnerka, doktorka Milica Đurđić, u vezi su godinama, a velika vijest je prije nekoliko godina bila da će njih dvije postati roditeljima, a sve se to saznalo samo nekoliko sedmica prije Miličinog porođaja. Ona se tada bila podvrgla vantjelesnoj oplodnji, pa se te godine 2018. nije često pojavljivala sa premijerkom u javnosti, mada je to ranije činila. U Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu, gde je Milica radila, tada je za medije saopšteno kako je doktorica Milica otišla na trudničko bolovanje

Inače, mediji u Srbiji su pisali kako je doktorica Milica Đurđić završila medicinu u Beogradu u roku, i to sa svim desetkama, te da je sa Anom Brnabić je već jedanaest godina u vezi. Njihova veza od samoga početka nije bila tajna za porodice, ali su se na početku mandata Ane brnabić njih dvije rijetko kada pojavljivale zajedno u javnosti, a to se kasnije promijenilo. Problem kod njih dvije je taj da  Zakon o istospolnim partnerstvima u Srbiji još uvijek nije donijet, te Ana i Milica nisu zvanično u braku. Sina Igora dobile su u februaru 2019. godine.

 

Preporučujemo