I u ovome tekstu ćemo se dotaći malo rijaliti programa i zvijezda ovog formata emisije. Poznato je da se već uveliko priprema početak šeste sezone Zadruge, ali su trenutno i dalje aktuelni učesnici pete sezone u kojoj je Dalila Dragojević bila jedna od najpopularnijih učesnika koja je na kraju završila na drugom mjestu, za koje je kao nagradu dobila montažnu kućicu. Poznato je  da ona treba i zvanično da se razvede od Dejana Dragojevića, sa kojim se već dogovorila da njoj ostaje kuća u Šepku i Youtube kanal kojeg su zajedno vodili, te da će Dejan ostati zadovoljan sa time da dobije kola.

Ipak, mnoge je iznenadila vijest  Da je Dalila napadnuta i opljačkana u Šepku, a napadači su navodno imali fantomke na glavi. Navodno je ona prije toga bila podigla svu zaradu od Youtube kanala, a tu se radilo o nekih 6 hiljada eura, dok je njena prijateljica Mirjana Zonjić, koja je bila sa Dalilom, kod sebe imala oko 2 hiljade eura. Dalilina greška je bila ta da je na društvenim mrežama objavljivala svaki svoj korak, kao i šta planira da napravi, te je očito da su neki ljudi vrebali kada će biti sa određenom svotom kod sebe. Tu večer je kod Dalile bio i njen otac Huso, koji je malo kasnije otišao svojoj kući na spavanje, a sve su to pretpostavlja se, posmatrali pljačkaši. Oni su shvatili da se u Dalilinu kuću može ući iz garaže, te su tu mogućnost i iskoristili

Ušli su u garažu kroz otvoreni prozor kojeg je Dalila ostavila da se prostorija provjetrava. Dalila i Mirjana su se ukočile od straha kada su ugledale ljude u fantomkama, a obje su bile u dnevnoj sobi kada se to desilo, te su počele da vrište i da bježe, a Dalila im je navodno kroz plač bila rekla:,,Nemojte da nas ubijete, molim vas” Možete da uzmete sve što poželite. samo nam nemojte naudit! Evo vam pare! Evo vam nakit! ”- Prema nekim saznanjima, Dalila sumnja da njen bivši Dejan, stoji iza svega ovoga.

Preporučujemo