Jelena bin Drai je poznata u srpskoj javnosti po tome što se udala za jednog šeika i koja već dugi niz godina živi u Dubaiju. To što je udata za čovjeka druge vjeroispovijesti je nimalo ne sprečava da obilježava sve pravoslavne praznike, pa tako ni Uskrs.

Jučer je bio Veliki petak, kada svi vjernici i oni koji slave Uskrs farbaju jaja i mnogi su svoje rukotvorine odlučili da uslikaju i podijele na društvenim mrežama. Uradio je to i veliki broj poznatih ličnosti a tome nije odolila ni Jelena. Iako je Jelena od svog rodnog grada u Srbiji udaljena više od pet hiljada kilometara ona se za Uskrs priprema kao i svi Srbi u njenoj domovini.

I ne samo to, i njen suprug, šeik Said bin Drai, kao i njihova djeca Hilal, Hamdan i Asija znaju sve što treba kada je Vaskrs u pitanju i upoznati su sa svim običajima. Tako je i Jelena na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju uskršnjih jaja koja je ofarbala na Veliki petak, i očito je zadovoljna obavljenim poslom i rezultatima koje je dobila.

Posebno je ponosna na to kako je ispala njena “čuvarkuća”, a vi možete pogledati na slici kako to sve izgleda. Za one koji možda ne znaju, čuvarkuća je jaje koje se farba u crvenu boju i koje se ostavlja u kući do sljedećeg Uskrsa, i smatra se da on o čuva kuću i ukućane od svih nevolja. Jelena je pokazala da udajom za šeika i preseljenjem u Dubai nije zaboravila svoje korijene i kojem narodu pripada.

Preporučeno