Kao što vidite, danas je reč o Kristini Popović, jednoj od najboljih srpskih glumica u poslednjih 20 godina. Inače, malo ko zna da je svoj veliki talenat naslijedila od biološke majke Sonje Vukičević. Svestrana na druge načine, ističe se u muzici, glumi, pa čak i baletu, koji je zapravo najteži od svih mogućih plesova koji danas postoje.

 

Ona je inače odrasla u Valjevu, ali zbog posla njenog oca, koji je bio vojno lice, oni su se preselili jako brzo u Beograd: “Detinjstvo sam provela u neprestanoj igri. Na plato u beogradskom Karađorđevom parku, pored današnje Narodne biblioteke, redovno je dolazio cirkus. Uživala sam gledajući akrobate, a posle kad sam porasla i roditelji me prvi put odveli u pozorište, ostala sam fascinirana scenom, muzikom i pokretom. Redovno sam išla u sva gradska pozorišta i pratila predstave” – priča Hristinina majka Sonja.

 

Danas je ona itekako tržena glumica, ali više nema vremena za posao, jer je postala i baka nedavno. U Rovinju je tako upoznala i Hristininog oca, Branka Popovića:“O Hristini smo beskrajno brinuli, strepeli nad njom, obožavali je i podizali sledeći sopstvenu intuiciju. Volelo ju je celo naše društvo, a i ona je bila dobro dete. Vodili smo je čak i na žurke. Mnogo puta je spavala na gomili kaputa i svi su brinuli da li je s njom sve u redu. Sa Brankom i sa mnom je do pete godine proputovala Evropu. Osim što se bavio muzikom, Branko je završavao i stomatologiju. Hristina je imala tri godine kad je on dobio priliku da radi u Južnoafričkoj Republici kao lekar.”, izjavila je ona.

Oglasi - Advertisement