Veoma korisna tema danas, veoma važna za sve nas u ovim veoma teškim vremenima. Nema sumnje da se žalite, penzije se ne povećavaju, a cijene rastu i rastu kao lude u svakom mogućem dijelu života. Zato domaćice pokušavaju da smisle kako da uštede koji cent ili dinar. Danas govorimo o električnoj energiji sa stručne tačke gledišta, i kako zaista uštedjeti električnu energiju.

Kod kuće postoji mnogo uređaja koji troše struju malo po malo.Kada niste kod kuće, kao što su televizori i mrežni ruteri, stručnjaci savjetuju da ove uređaje isključite prije odlaska na posao, jer vam zaista nisu potrebni. Kao rezultat toga, samo u Srbiji su cene struje od početka 2023. porasle za 10 odsto, uz rast od oko 300 dinara po glavi stanovnika u Srbiji.

 

“Ako se ne očisti na vreme, mašina za sušenje veša troši električnu energiju kao narkoman. Kada su prohodni kanali začepljeni, a začepe se posle jedne sezone usled gomilanja vlakana koja otpadaju sa garderobe, stvori se čep, odnosno krpa. Mašina za sušenje tada suši tu krpu koja se napravila, ne veš, a ljudi se onda žale da im program radi po pet i po sati.Jedostavno, mašina pokušava da osuši veš, prima informaciju da je vlažno, te non stop radi i vrti u krug”, objašnjava električar Zlatko Petrović. 

Preporučujemo