Danas je sve više razvoda u svijetu a i u našem regionu i nikada po tom pitanju nije bila gora situacija. Može se zaključiti da stara tradicionalna porodica i brak polako izumiru, jer ljudi postaju sve više sebični i svoje potrebe i želje stavljaju na prvo mjesto.

Jedan od glavnih razloga za raspad jednog braka i porodice je nevjera, a mnogi smatraju da su velikim dijelom za ovakvo stanje u društvu po ovom pitanju krive i društvene mreže koje omogućavaju upoznavanje i prevaru online. Najgore u svemu je što preljubnici nemaju dovoljno hrabrosti da svom supružniku kaže istinu i prekine vezu, nego se sve radi kukavički i iza leđa. Stručnjaci su istraživali ovu pojavu i došli su do nekoliko razloga zbog kojih žene varaju svoje partnere:

 

1. Ne znaju na koji način da prekinu vezu u kojoj im se više ne ostaje i ne mogu skupiti dovoljno hrabrosti da to urade, pa se odlučuju na ovaj potez koji je prilično kukavički, u nadi da će njen partner saznati za prevaru i on sam prekinuti vezu.
2. Našla je muškarca koji je uspješniji u životu od njenog sadašnjeg partnera i može joj pružiti puno više u materijalnom smislu. Ovakve veze obično ne traju gugo jer i tan muškarac je obasipa luksuzom samo u početku veze.
3. Neke od žena bi htjele, kako se to u našem narodu popularno kaže, sjediti na dvije stolice. Od jednog muškarca dobijaju ljubav, a od drugog pažnju, novac i skupocjene poklone.

4. Nedostaje im pažnja od njihovog partnera. Ako muškarac svojoj partnerici, djevojci ili supruzi ne pruža dovoljno pažnje i ljubavi, ona će to potražiti na drugoj strani. Ovo zanemarivanje od strane partnera je ujedno i najčešći razlog zbog kojeg se žene odlučuju na prevaru. Zato obratite pažnju na svoju suprugu, iznenadite je ponekad nekim malim poklonom ili neočekivanim pozivom.
5. Dosadno joj je. Dosada se obično javlja u braku nakon 5 godina, jer su se do tada supružnici jako dobro upoznali i malo čime mogu iznenaditi jedno drugo. Ako u tom periodu, kada zavlada dosada i zasićenje naiđe neki muškarac koji joj se učini interesantnim, žena može pokleknuti i prevariti svog supruga.

Preporučeno