Milan Lane Gutović je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca koji nas je napustio u svojoj 75-oj godini nakon što je izgubio bitku sa opakom bolesti. Iako je ostvario niz uloga na pozorišnim daskama te na filmskom platnu i u televizijskim serijama ostat će najviše upamćen po ulozi Šojića u Tesnoj  koži i Beloj lađi.

Lane je u privatnom životu bio prilično povučen i sasvim je suprotna oosba od one koju je glumio u ovim filmovima i svoju je intimu čuvao daleko od očiju medija. On je imao i vikendicu u kojoj je najčešće boravio posljendjih godina života a koja se nalazila osami i u kojoj čak nije imao ni struju.

Kako je sam govorio on je odrastao u skladnoj porodici a njegovi roditelji koji su bili prosvjetni radnici su pored njega imali i  kćerku Bojanu koja je prema svom mlađem bratu Milanu cijeli život bila zaštitnički nastrojena. Glumac je otkrio i da je imao namjeru da upiše Prirodno matematički fakultet ali se predomislio u zadnji momenat i polagao je prijemni na Akademiji dramskih umjetnosti na koju je i primljen.

Milan je dva puta bio u braku i sa prvom suprugom je dobio kćerku Milicu koja je krenla njegovim stopama i koja mu je podarila i prvo unuče 2016. godine. Sa balerinom Biljanom Knežević je živio nevjenčano više od deset godina i ona mu je podarila dva sina Spasoja i Janka. Milan je imao i posljednju želju a ona je bila da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom  groblju a ne u Aleji zaslužnih građana a nije želio ni da se poslije njegove smrti održi  komemoracija.

Preporučujemo