U posljednje vrijeme se stalno dešavaju neke loše stvari od globalnog nivoa, kao što je na primjer pandemija korona virus, do nekih bližih okruženja gdje imamo samo vijesti koje spadaju u crnu hroniku. Svaki dan skoro možemo slupati o nekim demonstracijama, pljačkama ili ubistvima koja vas jednostavno zapanje svojom surovošću. Ova priča dolazi iz Republike Srpske gdje je jedna mlada žena izgubila život jer je tako odlučio njen svekar.

Sve se desilo u mjestu pod nazivom Srpac, a Neđeljko Popadić star 67 godina je na zvjerski način ubio svoju snahu Ilijanu Popadić koja je imala 41 godinu. Oni su živjeli u zajedničkom domaćinstvu u selu Sitneš u blizini Srpca, a nakon počinjenog zločina, Neđeljko je sam nazvao policiju i prijavio šta je učinio, te na licu mjesta dočekao i policiju koja je ubrzo došla. On je sjedio u kuhinji i nije se činio nimalo potresen onim što je učinio.

Prema riječima komšija on i Ilijana se nikada nisu dobro slagali i između njih je uvijek vladala netrpeljivost. Jedna od njihovih svađa je završila tragično, tako što je svekar Ilijanu ispalio tri metka iz pištolja koji je stajao na stolu kada su policijski službenici stigli na lice mjesta.

Neđeljko je rekao da je pucao u snahu i da ne zna je li ona živa ili je preminula. Prema pričanju komšija, Ilijanin muž, a Neđeljkov sin Drago je na privremenom radu u Njemačkoj i baš tog kobnog dana je ona razgovarala sa njim i bila je vidno uznemirena, jer je navodno svekar i udario. Svađe između njih dvoje su uglavnom započinjale iz razloga što je Ilijana izlazila sa drugaricama u grad, a nije bila kod kuće i pravila ručak i brinula se o svoje dvoje djece.

Preporučeno