Pjevač Zdravko Čolić već dugi niz godina uživa u braku sa Aleksandrom sa kojom ima dvije kćerke, Unu i Laru. Ali, malo ko zna da je jedna naša poznata glumica bila njegova velika ljubav. Radi se o poznatoj sarajevskoj glumici Jasni Orneli Beri. Početkom sedmadesetih u Sarajevu, gdje su živjeli i Jasna i Čola je došlo do njihovog susreta, te je odmah i planula ljubav između njih dvoje. Kako se pričalo, njihova ljubav je bila velika i iskrena, a o tim stvarima je pričala i sama Jasna, ali nekih 47 godina kasnije:

” Mi smo se upoznali jako mladi, davno. Odlazili smo na Skenderiju, u Dom mladih, koji je okupljao talente, i tu su bili ne samo muzičari već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se ja prvi put zaljubila. Svi mi imamo prve ljubavi i uvijek će imati jedan dio u mom srcu koji je samo rezervisan za njega. Pogotovo zato što sam imala jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti čitav život’‘ – istakla je ova lijepa glumica za jedan medij iz Bosne i Hercegovine. Kako je rekla, nakon raskida, putevi su im se razdvojili i do prvoga njihovog susreta je bilo došlo nakon rata, u Beogradu:

” Bio je to susret vrlo emotivan. Zdravko Čolić je osoba koja širi pozitivnu energiju. On ima ono nešto. Sada, poslije toliko godina, uspeo je da zadrži to. On je dobar čovjek. Ja sam kod njega voljela taj njegov nerv, tu iskru u oku koja ne prestaje da zrači’‘ – rekla je tada Jasna i nastavila: ‘‘ To je i dalje ljubav koju ne možete pomilovati i držati za ruku. Zdravko će ostati uvijek svačiji i ničiji. Prije svega je dobar čovjek. Čola mi je posvetio pjesmu „Noć mi te duguje“ – otkrila je na kraju glumica

Preporučeno