Neki srpski svadbeni običaji znaju da budu veoma čudni, a posebno su zbunjujući neki stari običaji za koje mlađe generacije nisu ni čule. Tako se i ovaj mladoženja iz Beograda požalio na jedan svadbeni običaj koji je uticao na njegovo vjenčanje, te ga je sve zamalo koštalo braka:”   Upoznali smo se na fakultetu i za vreme studiranja, ona je živjela u Beogradu. Imali smo zajedničko društvo, tako da smo godinama bili prijatelji. Započeli smo vezu negdje pred kraj studiranja i kao da sam odmah znao da će to biti – to. Počeli smo da živimo zajedno u Beogradu i sve je funkcionisalo kako treba” – započeo je priču muškarac iz Beograda.

Otkrio je da kada su njih dvoje prvi puta počel da pričaju o vjenčanju da mu je ona rekla da se slaže da se sve desi u Beogradu, jer tu imaju mnogo zajedničkih prijatelja, te je i on smatrao da je lakše da njena porodica dođe u Beograd  da budu njihovi gosti za vjenčanje. I njegova rodbina je iz Beograda, pa je želio da svi budu tu. Ali porodica njegove djevojke je smatrala da se mladoženja treba prilagoditi mladoj, te da je potrebno da vjenčanje imaju u Kragujevcu:

” Njena majka je rekla da očekuje da se svadba dogodi u Kruševcu i da ne dolazi u obzir da se vjenčamo u Beogradu. Na početku sam mislio da je to samo njihova prva reakcija, ali kada su stvari odmakle kontroli, shvatio sam da će se desiti onako kako oni žele. Nisam želio da moja djevojka bude nesretna zbog toga što njeni roditelji nisu prisutni. Tako se i dogodilo, napravili smo svadbu i sve je proteklo kako treba” – objašnjava Beograđanin.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Preporučujemo