Sada se na televiziji prikazuje kultna serija Kamiondžije sa novim i mlađim glumcima ali se mnogi slažu da oni nisu ni blizu Paji i Jaretu koje su svojevremeno glumili Miodrag Petrović Čkalja i Pavle Vuisić koji su bili u seriji najbolji prijatelji.

Nekako  je bilo prirodno pretpostaviti da su se njih dvojica i iza kamera jako dobro slagali ali to uopšte nije bila istina. O svemu je svojevremeno za medije progovorila i supruga pokojnog Vuisića, Mirjana koja je rekla da se njih dvojica izvan seta jednostavno nisu podnosili. Dokaz tome je i to što ona nikada Čkalju nije ni upoznala te da je njenom mužu smetalo što je Čkalja stopostotni glumac koji je u mnogim scenama i pretjerivao dok je Pavle bio ono što jeste, odnosno kako je to on objasnio, samo se ponašao.

Mirjana je ispričala i kada je televizija Beograd deset godina nakon prve serije došla kod Vuisića sa prijedlogom da se snima nastavak pod nazivom Kamiondžije opet voze, on u prvi mah nije želio ni da sluša o tome. Ubjeđivanje je trajalo godinu dana a u to vrijeme Vuisići su počeli da prave vikendicu i onda je Pavle izračunao koliko im je novca potrebno za ogradu i tražio je honorar od 110 hiljada dinara što je tada bila neviđena suma i maksimalan honorar koji se mogao isplatiti glumcu je bio regulisan i zakonom i iznosio je 12 hiljada.

Producenti su našli način da udovolje njegovom zahtijevu tako što su snimili video kasete koje su se prodavale našim ljuidma u inostranstvu. Tada im je Pavle postavio još jedan zahtijev koji je glasio da i Čkalja dobije veći honorar koji mora biti minimalno 50 hiljada što je također ispoštovano i snimljen je nastavak kultne serije.

Preporučeno