Vidljivo je da u svjetskoj, ali i našoj regionalnoj političkoj sceni, sve je više žena političara, koje polako preuzimaju vlast, te polako postaju, u političkom svijetu i moćnije od muškaraca. Do skora je kancelarka Njemačke bila Angela Merkel, koja je na taj način biloa i jedna on najmoćnijih žena svijeta. Bivša predsjednica Hravtske, kada je naša regija u pitanju, je u prijašnjem mandatu bila Kolinda Grabar Kitarović, a kada je srbija u pitanju, najmoćnija žena je svakako predsjednica Vlade, Ana Brnabić.

Ipak, u javnosti se najviše interesuju za premijerkin emotivni život, pa tako svako pojavljivanje njene partnerke, doktorice Milice Đurđić izaziva veliku pažnju u javnosti. Sada se Đurđićeva pojavila na naslovnoj strani prestižnog svjetskog časopisa L’Officiel Arabia, a kako se navodi ona je u Dubaiju dala intervju u kom je govorila na koji način promoviše srpsku kulturu i umjetnost.

Inače, Milica je doktorica koja je medicinu u Beogradu završila u roku i to sa svim desetkama. I mada veza između nje i Ane od početka nije bila tajna za njihovu porodicu i prijatelje, ipak su se njih dvije na samom početku Aninog mandata rijetko pojavljivale u javnosti

Premijerka Srbije je u intervjuu za britanski Gardijan 2017. godine rekla da je u svojim ranim dvadesetim šest godina živjela u inostranstvu, prvenstveno u Londonu,  a onda se 2001. godine vratila u Srbiju, da bi, kako je rekla, bila tetka djeci svoje sestre, te da bi se bavila privatnim biznisom, ali je i dodala, kako ju je oduvijek zanimala politika. U svakom slučaju, po fotografijama možemo da vidimo, zašto Milica sa svakom svojom pojavom u javnosti diže prašinu.

 

Preporučeno