Za sve ljubitelje prave zime i snijega, 2023. je počela na najbolji mogući način. Uprkos velikim prednostima Božića i Nove godine i temperaturama koje više podsećaju na proleće nego na zimu, poslednjih dana imamo veoma niske temperature i sneg u gotovo svim delovima Srbije. S druge strane, iz RMHZ-a su najavili da je ovo samo početak i da nas uskoro očekuje deblji snijeg.

“Kako će se severni i srednji Jadran nalaziti u hladnom sektoru ovog ciklona uz olujnu i orkansku buru sneg je moguć i uz samo obalu. Nad južnim Jadranom će duvati jugo, na jugoisotku regiona jugoistočni i istočni vetar, a nad ostalim delom severoistočni. U subotu posle podne padavine će uglavnom oslabiti i prestati – najavljuje Čubrilo.

Što se tiče ove subote, prema Çubrilovim riječima, dnevna temperatura neće prelaziti 4 stepena Celzijusa, ali će padavine biti veoma osjetne. Osim toga, 800 centimetara snijega će padati iz sedmice u sedmicu: ”Od nedelje će se ciklon nalaziti nad Tirenskom morem pri čemu će istočni i jugoistočni deo našeg regiona ući u njegov topao sektor gde će uz istočni vetar u nizijama biti kiše i susnežice, dok će na planinama i dalje padati sneg.

Oglasi - Advertisement