Zbog cijele situacije sa pandemijom korona virusa mnogi ne znaju kako će provesti praznik rada prvi maj jer još nije ni poznato da li će biti ukinute i vanredne mjere koje su uvedene u cijelom regionu, a koje su sasvim sigurno najdrastičnije u Republici Srbiji.

Naravno ima i onih koji će slaviti ovaj praznik kao što su to radili i godinama ranije, sa roštiljem, pa čak i sa ražnjem i velikim količinama alkohola, a za njih je najbitnije kao i sve ostale koji su planirati ovaj dan provesti u prirodi, kakvo će vrijeme biti. Zato vam donosimo prognozu koju je dao Federalni metorološki zavod za prve dane mjeseca maja i koja nije nimalo obećavajuća.

Naime za Prvi maj se predviđa kišno vrijeme a u planinama je moguć i snijeg. Jutarnje temperature će iznositi između 3 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 13, a najviše dnevne će ići do 14, odnosno do 19 stepeni na jugu. Za one koji su planirali provesti praznik u prirodi prognoza nije nimalo obećavajuća, jer će vrijeme biti jako nestabilno. U jutarnjim satima će kiša padati u zapadnim i sjevernim područjima te u Vojvodini. Tokom cijelog dana su mogući i lokalni pljuskovi u cijeloj zemlji.

Obzirom da će vrijeme biti jako promjenljivo, za boravak vani će vam trebati i suncobran, ali i kabanica i topla odjeća. Kako god bilo, vjerujemo da će svako ko bude imao priliku da ovaj praznik provede negdje u prirodi i na otvorenom, istu i iskoristiti jer smo već predugo svi zatvoreni u svojim domovima i ljudi su željni svježeg vazduha, pa makar bilo i kišovito i hladno.

Preporučeno