Krenulo je lijepo vrijeme i sve topliji dani. Već postoje neke najave za velike vrućine i prve toplotne valove. Tu su i upozorenja da se čuvamo u takvim danima, a po mnogima je najbolji način da se zaštitimo od vrućina je da sebi nađemo neko lijepo mjesto na nekoj plaži, na moru, ili na nekoj obali kraj rijeke ili na jezerima. Mnogi pokušavaju, koliko je moguće, da se dokopaju nekih morskih destinacija. Zbog ekonomske krize mnogima je to mnogo teže nego prije, ali se opet ljudi snalaze da sebi priušte barem sedam dana na moru.

Kako i svake godine, i ove godine je veoma aktuelna tema ”paradajz turizma”, zbog kojeg se već nekoliko godina vode veoma žustre i ozbiljne rasprave na društvenim mrežama. Tako se na društvenim mrežama, svako malo pojavljuju fotografije sa plaža, na kojima se korisnici hvale sa svojim ljetovanjima uz paštetu i paradajz, pa je tako ovoga puta i jedan građanin Srbije na društvenim mrežama podijelio svoju fotografiju na kojoj se jasno vidi kigla, kao i pašteta na plaži: ”Nek` puknu dušmani ”– napisao je on u objavi.

Ova fotografija kao i sve ostale pokrenula je lavinu komentara. Naravno da su mišljenja krisnika bila podijeljena, te su neki od nih pisali i hvalili se kako svake godine na ljetovanju uživaju na plaži uz paštetu i uz sočan paradajz, mada su mnogi zamjerili ovome Srbinu što mu upravo paradajz fali na fotografiji. Sa druge strane imaju i oni koji smatraju da je to primitivno i da je plaža za sunčanje i za uživanje na suncu, a ne za jela, te da ako se već želi jesti, da se to može raditi dalje od plaže.

“.

Preporučujemo