Danas se malo vraćamo u prošlost i prisjećamo se tragedije kada je preminuo brat poznatog pjevača Jašara Ahmedovsog koji je također bio popularan pjevač,Ipčeta Ahmedovskog. Ipče je izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Od malih nogu Ipče je sanjao o tome da postane pjevač i kada je imao deset godina počeo je da zarađuje novac pjevajući i četo je spominjao kako se od tog prvog zarađenog novca i počastio.

I  Jašar i njegov brat su uspjeli da se probiju na estradi a nakon što je Ipče poginuo mlad njegov brat nikada više nije mogao da se oporavi od tog gubitka. Jašar nerado govori o tome a samo je jednom prilikom rekao kako ga je o pogibiji brata obavijestila njegova djevojka Zlata koja ga je nazvala u pet sati ujutro.

Kaže da ne postoji gori osjećaj na svijetu od toga kada ti neko saopšti da si izgubio voljenu i blisku osobu a on ni danas, iako je prošlo mnogo godina od tog gubitka ne može pjevati a ni slušati bratove pjesme. Ipče je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se desila 1994. godine kada je imao samo 28.

Jašar je rekao da je ova velika tragedija poremetila život cijele njegove porodice i da to ne bi poželio ni najvećem neprijatelju i da se jedva iščupao od tuge i depresije ali da će za bratom žaliti dok god je živ. Jašar je dodao i da su ga u to vrijeme mnoge njegove kolege iznevjerile i da je  prekinuo svaki kontakt sa njima i kaže da niko nije očekivao da oni dođu u Makedoniju ja sahranu ali da su mogli bar saučešće da izjave.

 

NAPOMENA:

U prvobitno objavljenom članku naslov je navodio na pomisao da je poginuo Jašar Ahmedovski, a ne njegov brat Ipče, jer je spomenuto samo da se radi o poznatom pjevaču čije je prezime Ahmedovski,  a tome je mogla pridonijeti i naslovna slika na kojoj se nalazi Jašar. Također u naslovu je navedeno da se supruga Ahmedovskog oglasila preko poruka dok se u tekstu navodi da je Jašara nazvala njegova djevojka Zlata i saopštila mu da je njegov brat Ipče poginuo.

Preporučeno