Jedan od najpoznatijih političara u regionu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je zadužen za drugu premijerku Ane Brnabić, jer ima neograničeno poverenje u nju, što i ne čudi jer ona u njega ima odanije poverenje. Ana se pojavila na političkoj sceni, bila je njegova, nije imala drugu podršku, čak ni kolege koji su smatrali da nema dovoljno iskustva za tako važnu funkciju.

S druge strane, tradicionalni deo Srbije je veoma uznemiren Aninom javnom odlukom da bude deo LGBTQ ljudi, ali su ljudi godinama prihvatali tu činjenicu. Ana je godinama održavala vezu sa svojom partnerkom, doktorkom Milicom Đurđić, sa kojom ima i sina Igora, koji postaje centar njihovog sveta. Poznato je da Ana i Milica vole zimske sportove i pre njegovog rođenja, svake zime nađu vremena da sami ili zajedno odu na planinu, a otkako se Igor rodio, njih dvoje su ga od malih nogu učili kako da uživa i uživajte u snijegu.

 

 

Igorova majka ga je prvi put odvela na snijeg dok je bio beba, a od tada su išli na skijanje kad god su im obaveze dozvoljavale, a jasno je da se dječaku to sviđa. Premijerka je u jednoj emisiji prikazala fotografiju svoje porodice kako stoji na njenom stolu, Milika i mali Igor u svemirskim odijelima, okruženi snijegom, sa velikim osmjesima na licima, koja je nastala tokom zimskog raspusta, očigledno ih vežu lijepe uspomene od toga.

Preporučujemo