Govoreći o Mirjani Karanović, ona je jedna od najpoznatijih glumica koje se pojavljuju na našoj javnoj sceni. Rođena u Beogradu 28. januara 1957. godine, a tamo i danas, svoju prvu ulogu dobila je 1980. godine kada je glumila u filmu “Petrijin Vijanc”, o bijednom životu nepismene seljanke, govoreći joj nade da ih ima i bezbroj ljubavna razočarenja.

Međutim, njeno dalje dostignuće u karijeri bilo je to što je bila i članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je glumila:„Rođeni u YU“, „Fedrina ljubav“, „Hamlet“, „Gospođa ministarka“, „Bure baruta“, „Drama o Mirjani i ovima oko nje“, i mnogi drugi.

 

Inače, nikada nije bila udata i nema dece, ali ljubavi joj ne nedostaje, a raduje se i nasledniku bliskih rođaka, pa svima ponosno govori da joj je Vida druga unuka, a ranije i dalje se hvalila Miličinim uspehom, njena prva “unuka”, a objavila je svoju fotografiju nakon mature, pa je napisala:“Kada sam bila mlađa, bila sam uverena da ću imati decu, muža i porodicu, ali život me je odveo na neku drugu stranu. Na tom putu sam otkrivala sebe. Izlazila sam iz okvira onog utvrđenog, predviđenog što bi trebalo da mi se desi u životu. Doživela sam ogromne ljubavi i s tim muškarcima sam želela decu, ali se to nije obistinilo. Rat i devedesete su razbucali moje planove. Potom je sve krenulo u nekom drugom smeru”, rekla je ona tada.

 

 

Oglasi - Advertisement