Igor Jurić je otac ubijene Tijane koju je zverski zlostavljao i ubio mesar po zanimanju, Dagan Đurić u blizini sela Bajmok 2014. godine. Nakon njene smrti Igor se bori protiv zlostavljanja djece i ima i svoju organizaciju a u središtu pažnje je bio kada je prije godinu dana rekao da ima dokaze da i jedan od moćnijih političara u državi zlostavlja maloljetnice što je postalo aktuelno nakon što su na vidjelo isplivala događanja u Jagodini a sa kojima se u vezu dovodi i Dragan Marinković Palma.

U jednom od skorijih TV gostovanja Igor je rekao da ako bi njegovo tijelo našli u Dunavu javnost treba da zna da sam sebi nikada ne bi naudio i da je to uradio neko drugi, što je šokiralo javnost u Srbiji.

Igor Jurić je prije dva dana na društvenim mrežama podijelio jednu jako potresnu i emotivnu objavu u kojoj kaže da bi njegova ubijena kćerka taj dan slavila svoj 22-i rođendan i da bi joj svi čestitali, grlili je i ljubili da je Đurić nije monstruozno ubio. Napisao je da njena porodica nikada neće saznati gdje bi bila danas i na koji bi fakultet išla ali da zna da bi bila i dalje dobra i topla duša kakva je oduvijek bila i da bi bila tu za svakoga da ga zagrli i nađe lijepu riječ onda kada je ona najpotrebnija.

Da podsjetimo, ovaj slučaj je potresao cijelu Srbiju ali i regiju a Tijana je nestala u ljeto 2014. godine kada je potraga za jom trajala 12 dana a njeno beživotno tijelo je pronađenona smetlištu u Čonoplji. Zbog njenog ubistva Đurić je osuđen na 40 godina zatvora.

Preporučeno