Najpoznatije muzičko takmičenje u cijeloj regiji je već dugi niz godina Zvezde Granda koje se emituje već 16-u sezonu i kroz koje je prošao veliki broj takmičara od kojih je većina pala u zaborav a tek nekolicina njih je napravila uspješne muzičke karijere. Sam koncept emisije je u početku bio zamišljen sasvim sa drugom namjerom a završio je kao zabava za mase.

Saša Popović je došao na ideju da na ovaj način lakše kao produkcijska kuća dođu do mladih i nepoznatih a talentovanih ljudi a ni on sam nije očekivao da će takmičenje dodživjeti ovako veliku popularnost. Pored takmičara, posebnu draž emisijama daju članovi žirija koji su u istom sastavu manje više već godinama a najpoznatiji tandem su svakako Marija Šerifović i Jelena Karleuša.

U posljednje vrijeme su i Zvezde Granda potresali skandali čiji je začetnik bila kao i uvijek Karleuša kojoj je skandal prirodno stanje i drugo ime. Naime nakon jako grubih komentara koje je uputila na račun takmičarke Vanje Knežević na društvenim mrežama se podigla velika prašina a Vanja je podijelila objavu jedne korisnice koja je sadržavala uvrede na račun Jelene.

Epilog svega je bila diskvalifikacija Vanje iz daljnjeg takmičenja a nakon nje su i drugi počeli da odlaze iz šoa. Jedan od pjevača koji se prolsavio svojim učešćem u takmičenju je Milan Dinčić Dinča koji je u braku sa poznatom voditeljicom Jelenom Sekulović i koji je nedavno na društvenim mrežama podijelio sretnu vijest. Njegova supruga je nakon dugo vremena ostala u drugom stanju i sada će njihov sin Vukan dobiti brata ili sestru.

 

Preporučeno