Prema pisanju Telegrafa.rs, poznati nekadašnji reprezentativac fudbalskog tima Srbije, Miljan Mrdaković je sinoć oko 22 sata izvršio samoubistvo, tako što je pucao sebi u glavu iz pištolja koji pripada njegovoj majci i to u prisustvu svoje djevojke čiji se identitet otkrio.

Radi se o srpskoj pjevačici Ivani Stanić koja je sa njim bila u vezi već nekoliko mjeseci i koja je i pozvala policiju nakon ovog nemilog događaja. Izvor koji je sve ovo prenio reporterima Telegrafa je rekao da su njih dvoje bili ludo zaljubljeni i da ne vjeruje da se poznati fudbaler ubio zbog problema u njihovoj vezi. Oni su živjeli zajedno i imali su velike planove za budućnost.

Njegova djevojka Ivana je rodom iz Loznice i ona je bila prisutna u stanu kada je Mrdaković izvadio pištolj koji je donio u ruksaku od svoje majke. Prema Ivaninim riječima on je samo sjeo na krevet i rekao da ne može više, a na šta je konkretno mislio ne zna ni sama pjevačica. Od fudbalera se opraštaju svi koji su ga poznavali, a i njegov bivši klub OFK Beograd koji mu je posvetio emotivnu poruku na svojoj službenoj stranici.

On je u dresu ovog kluba postao i najbolji strelac lige a poznat je ostao po tome da se znao posvađati i sa legendarnim Pižonom kada je mislio da ovaj nije u pravu. On je za OFK Beograd odigrao ukupno 48 utakmica i postigao je 24 pogotka. Za reprezentaciju Srbije je igrao na Olimpijskim igrama, a igrao je i za Partizan. Još uvijek nisu poznati razlozi koji su ga natjerali na ovaj čin.

Preporučeno