I ovaj slučaj kao i mnogi drugi za koje na žalost imamo priliku saznati pokazuje kako su ljudi postali bezobzirn ii ibešćutni pa i prema osobama koje su im podarile život. Baka Mara koja ima 75 godina živi iaspod obronaka planine Goljak u selu koje je nekada imalo na stotine stanovnika a danas pored bake u njemu živi samo jedan stariji bračni par.

Bakina priča je dospjela i u medije a ona svoju tužnu sudbinu iznosi sa suzama u očima. Ima baka Mara tri sina za koje nije željela da žive težak seljački život i bave se poljoprivredom nego ih je dala na zanate a oni su nakon završene škole svi otišli da žive u Kragujevcu. Jedan ima svoju automehaničarsku radnju, drugi mesnicu a i treći se dobro snašao.

Dok im je otac bio živ pomagali su mu da napravi kuću koja je ipak ostala neomalterisana a onda su se oženili a unuke i unuci su se rađali daleko od bake Mare. Dok jenjen muž još bio živ shvatili su da ih njihova djeca jako rijetko obilaze i da će starost provesti u samoći i onda je njen muž okupio svoje sinove bez snaha i poveo se razgovor ko će voditi brigu o roditeljima kada ostare.

Svi su se složili da to po običaju bude dužnost najmlađeg a samo deset dana kasnije najmlađi sin je došao opet kod njih da ih vodi u sud da mu prepišu svu imovinu što je za njih bio šok. Oni su potpisali ugovor koji je sastavio advokat a koji je poslije ovjeren na sudu a da nisu ni zali šta tačno potpisuju. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučeno