Sve generacije gledalaca obožavaju filmove iz serijala Lude godine koji je svima poznat pod imenom Žikina Dinastija. Jedan od omiljenih likova iz serijala je definitnvno pijatelj Milana a ulogu je igrao legendarni glumac Marko Todorović koji je pre*inuo prije 22 godine, tačnije 2000.

 

Marko se rodio 2. juna 1929. godine a glumu je završio u klasi Joze Laurenčića a uloga kao prijatelja Milana je njegovu karijeru definitivno obilježila. Glumac se odlično slagao i sa Gidrom Bojanićem i u privatnom životu ali nakon petog nastavka Todorović je želio da prekine snimanje filmova. Razlog tome je bio to što je Gidra bio zauzet dugim projektima i čekao se slobodno vrijeme.

Osim po toj ulazi kao prijatelja Milana, Todorović je ostao zapamćen i kao glumac koji je bio u ulozi Tita, zatim Četrdeset osma – Zavjera i izdaja, Misija Majora Atentatora i mnogi drugi gdje je bio zaista odličan.

 

Todorović je preminuo pre 22. godine, na današnji dan 29. avgusta 2000, a iza njega je ostala ćerka Svetlana Lana, koja je bila udata za popularnog glumca i sjajnog komičara Zorana Cvijanovića.

Preporučujemo