Buvlje pijace postoje u skoro svakom većem mjestu i za mnoge one imaju svoje čari jer na njima možete pronaći stvari kojih  nema u prodavnicama a često se za neke vrijednosti plati jako malo novca.

Debra Gorard je prije tri decenije na jednom buvljaku kupila prsten koj joj se jako svidio  a kada je došla kući odložila ga je u malu kutijicu za nakit i ostavila da ga ponese u nekoj posebnoj prilici. Međutim potpuno je zaboravila na njega i on je godinama ležao u fioci. Kada je njena majka prevarena pošto je svu svoju imovinu uložila preko prevaranata i ostala je bez dinara Debra je da bi joj pomogla odlučila da proda neke svoje dragocjenosti pa se tada sjetila i prstena sa buvljaka.

Nije vjerovala da ja naročito vrijedan ali ga je odnijela u jednu zlataru a kada je vlasnik otvorio kutijicu skoro se onesvijestio. On je upitao da li je svjesna da se na prstenu nalazi veliki dijamant koji je bio skoro pa savršenog oblika što je prava rijetkost. Ona je odlučila da prsten proda na aukciji koju je organizovala Sodbi aukcijska kuća i on je prodat za nevjerovatnih 844 hiljade eura.

Nakon što su odbijeni svi izdaci i porezi  Debra je dobila 536 hiljada eura i za medije je rekla kako smatra da je to karma za sve loše stvari koje su se njoj i njenoj majci desile u životu. Ona je odmah odvela mamu na putovanje na Barbados, na koncerte Selin Dion i Toma Džonsa i kupila joj je bundu. Debra je rekla i da je noć prije nego što je otišla u zlataru sanjala da je prsten prodala za 750 funti i bila je presretna.

Preporučujemo