Odabir imena za svoje dijete je veoma važno za sve roditelje. Oduvijek su imena imala veliko značenje ne samo zato što ime prati nekog čovjeka čitav život i služi mu za identifikaciju ono ima i određena simbolična značenja u čiju važnost mnogi vjeruju i dan danas.

Prema neki alternativnim naukama niko svoje ime nije dobio slučajno i ono ima određenu simboliku koja utiče na to i kakav je karakter neke osobe ali i na njegovu sudbinu. u nastavku možete pročitati šta znači početno slovo nekog imena. Ako vaše ime počinje na slovo O onda ste vi osoba koja voli da živi prema svojim pravilima i puni ste energije i sebi sami postavljate ciljeve koje i ispunite. Što se tiče ljubavi imali ste nekoliko ozbiljnih veza ali još uvijek niste našli srodnu dušu.

Slovo B

Vi ste jedna temperamentna osoba i veliki emotivac i često se žrtvujete za druge i to na vlastitu štetu.

C/G/A

Osobe čije ime počinje na jedno  od ova tri slova su jako ćudljive i osjetljive. Pouzdane su i jako racionalne i predstavljaju prave porodične tipove i svojoj djeci su u stanju da pruže maksimalnu ljubav i podršku. Ali, ako im se neko zamjeri onda treba da očekuje osvetu i tada postaju veoma zli.

N/Ž/Z

Ovo su osobe koje drže do svoje date riječi i iako poznaju jako puno ljudi, nemaju puno bliskih prijatelja. Omiljeni su u društvu i imaju puno energije kojom privlače druge ljude.

Slovo E

Ako vaše ime počinje na ovo slovo onda ste jako vješti sa sime što trebate napraviti vlastitim rukama i jako ste kreativni. Za osobu koju volite ste sve spremni da uradite ali tražite da i ona vama poklanja istu pažnju.

 

Preporučeno