Argentina je novi svjetski prvak u fudbalu nakon uzbudljivog finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske. Nakon produžetaka rezultat je izjednačen (3:3), ali je u izvođenju penala Argentina slavila 4:2. Lionel Messi se približio statusu najboljeg fudbalera svih vremena kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva sa dva gola. Oči svijeta bile su uprte u njega, ne samo zato što mu je to bilo posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri, a Messijeva najveća podrška na tribinama tokom cijelog Svjetskog prvenstva bila je njegova supruga Antonella Rocco.

 

Fotografi su je snimili na tribinama kako nosi čuveni dres sa brojem 10, koji je nosio i njen suprug i slavio sa njim na terenu nakon pobede u meču. Inače, svoju sadašnju suprugu Messi je upoznao još dok je bio tu. Kao dijete, pet ili šest, devet godina, rekao joj je da je zaljubljen u nju.

 

“Zamislite da se sa svojom porodicom s 13 godina preselite na novi kontinent i svačija budućnost zavisi od vas. Bilo je to komplikovano vreme. S jedne strane, bilo je spektakularno doći i igrati u Barseloni. S druge strane, bilo je teško ostaviti sve iza sebe: prijatelje, ostatak porodice, detinjstvo. Stigli smo u zemlju u kojoj nisam imao ništa. Počeo sam praktično od nule”, rekao je jednom prilikom Mesi u intervjuu.

Oglasi - Advertisement