Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima, Momčilo Bajagić Bajaga, je cijelu svoju karijeru čuvao svoju privatnost od očiju javnosti, ali nikada nije krio i često je isticao kako velikih zasluga za njegovu briljantnu karijeru ima i njegova supruga Emilija. Ipak, kako su objavili mnogi mediji u Srbiji, Bajaga se razceo od svoje supruge. Inače, njih dvoje su u javnosti, zadnji puta zajedno viđeni 2019. godine. Kako  je i sam Bajaga pričao, živjeli su u istom kraju, upoznali su se u autobusu, a vjenčali su se 1989. godine:

” Ema je stanovala u Zemunu, a upoznali smo se u autobusu. U busu sam je prvi put pitao da li bi htjela da izađe sa mnom u nedjelju, a ona je rekla da nedjeljom ne izlazi. Meni je to bilo kao da me je o’ladila, jer ko ne izlazi nedjeljom? Ema je valjda izlazila subotom, otkud znam. Ja onda nisam postavljao nikakvo dodatno pitanje, bilo mi je truba. Tek poslije nekoliko mjeseci smo profurali” – istakao je muzičar u jednom intervjuu.

Tada je Bajaga govorio i o njihovom životu kada je bio najviše popularan i kako nisu mogli da idu na ljetovanje negdje gdje idu svi, te se sjetio jedne godine kako su otišli na ostrvo Mljet da bi bili sami, ali se odnekle tu pojavila grupa ljudi, koji su sjeli na plažu i cijelo vrijeme samo piljili u njih, jer im je to izgleda bilo interesantno. Rekao je Bajaga da mu je uvijek bili glupo da priča kako nema djevojku, da bi ga curice ganjale i obožavale, i da je sve stvar pjesama, jer da nije pravio dobre pjesme, ne bi ga niko ni volio. Inače, njihov brak je trajao tri decenije a u tom braku su dobili i dvoje djece, sina Marka i kćerku Anđelu.

Preporučujemo