Priča o dva brata, jednojajčanim blizancima, očarala je svijet od rođenja. Odnosno, mali Danijel nije ništa poput Davida, a Danijel je crnac i ima tamnu kosu, a David ima veoma bledu put i plavu kosu – jer je rođen sa albinizmom. Njihova majka, Stacey, nedavno je podijelila svoju priču s javnošću, napominjući da je nakon porođaja bila iznenađena kao i svi da je David imao albinizam – rijedak genetski poremećaj koji pogađa jednu od 20.000 ljudi.

“Njihov tata je bio van sebe od oduševljenja, a odmah je Dejvida prozvao “Zlatni”. Bio je presrećan kad ih je ugledao. Stajao je više od 10 minuta, zurio u njih i rekao da su oni njegov najveći poklon ikada” – dodala je ova srećna mama koja pored blizanaca ima i stariju ćerku.

Zanimljivo je da Nigerija, gdje su ovi dječaci rođeni, ima jednu od najviših stopa ovog stanja u svijetu, ali je to i dalje vrlo rijedak fenomen. Dječakov otac je također bio šokiran, a Stejsi je ispričala kako je bolnička sestra otrčala u susret malom Davidu. , nije ga ni vidjela. Zbog svog neobičnog izgleda i dramatičnih razlika, momci su brzo postali popularni na Instagramu, a pratilo ih je više od 20.000 ljudi. Stacey redovno objavljuje sjajne fotografije i video zapise ovih malih momaka.

Preporučujemo