Sigurni smo da znate ko je Pavle Vuisić, jugoslovenski i srpski glumac poznat po ulogama u filmovima i serijama “Ko to tamo peva”, “Čast maratoncu”, “Povratak otpisanih” i mnogim drugim Rođen je na Cetinju 10. jula 1926. Umro je u Beogradu 1. oktobra 1988. Po zanimanju advokat, Vuisić je snimio 129 igranih filmova i 14 TV emisija od 1950. do 1986. godine, kao i 17 TV i 6 mini serija.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kao što su Zlatna arena, Sedmojulska nagrada, Oktobarska nagrada grada Beograda, Nagrada „Car Konstantin“ itd. dobio nagradu za zivotno delo koje nosi njegovo ime.Pavler je rodjen na Cetinju 1926.godine od oca Mise i majke Zove se Radmila.Sa 18 godina je ucestvovao u Sremskom frontu,takodje studirao prava, a povremeno je radio i kao reporter, a bio je i reporter Radio Beograda.

Prema nije uspeo da upiše Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju (današnji FDU), to ga nije sprečilo da izgradi veoma uspešnu televizijsku i filmsku karijeru. Na velikom platnu se prvi put pojavio 1950 godie u filmu Vojislava Nanovića Čudotvorni mač, a iste godine je imao i manju ulogu u kratkom filmu Govori Moskva.

Preporučujemo