Ovih dana je veliko kišno nevrijeme pogodilo cijelu našu regiju, pa tako i Bosnu i Hercegovinu, a veoma teško je bilo u BH gradu Tešnju gdje je nevrijeme izazvalo velike bujice u centru grada, te su zbog toga mnogi objekti poplavljeni, a auta su zaglavljena an putu. Narod je pokušavao da spasi svoje domove kako je znao i umio, a na društvenim mrežama je veliku pažnju izazvala fotografija brane ispred jednog ugostiteljskog objekta, koja je napravljena od vreća brašna, a to su prenijeli i svi mediji u BiH.

sve se to bilo dogodilo ispred restorana čiji je vlasnik Adem Tahirović, za portal Avaza rekao da je najbitnije da su spasili svoj objekt i spriječili štetu od nekoliko hiljada maraka. Ipak je javnost zgrožena njegovim postupkom, kojeg smatraju bahatim i neljudskim, s obzirom da se zna za nedavnu krizu sa nestašicom brašna i da su cijene skočile gore, a Tahirović je za medije ovako opravdao svoj postupak:

” Hvala vam što ste me pozvali, vi ste jedini to učinili. Ono što sam ja mislio i planirao zbog, prvo svoje časti i porodice, Tešnja i Tešnjaka, ja ću se svakako obratiti sutra medijima ispred objekta. Pozvati ću medije koji žele da čuju odgovor na to šta je bilo. Sada nisam u trenutku da detaljnije komentrišem s obzirom da čistimo i radimo. Ja sekunde nemam grižnje savjesti, niti mislim da sam nešto uradio loše ili nemoralno na bilo koji način,’‘ rekao je Tahirović za Avaz.- Inače cijeli centar tešnja se našao pod vodom, ato se desilo zbog obilnih padavina i zbog izlijevanja rijeke Tešanjke.

Preporučujemo