Mnogi od nas bore bitku sa viškom kilograma, a posebice na stomaku. To nije samo uobičajeno za žene, nego i za muškarce, ali nije ga nikome lako rešiti se. To je inače i najopasnija vrsta sala, a svoju vlastitu količinu masti na stomaku možete proveriti jer ako imate preko 102 cm obima struka za muškarce i preko 88 cm za žene, najverovatnije je da imate abdominalnu gojaznost.

Ono što trebate raditi jeste da izbegavate šećer i zaslađene napitke. Šećer nije zdrav jer masti gomila oko jetre i u samom abdeomenu, što može naštetiti mnogo prvenstveno vašoj jetri koja ga i prerađuje. Trebate unositi više proteina koji su najvažniji za mršanje.

Oni smanjuju osećaj gladi ali i brzo sagorevaju kalorije. Takođe proteini smanjuju i šanse za vraćanje kilograma u narednih 5 godina. Treći savet je da smanjite unos ugljikohidrata, jer smanjuje masti na abdomenu, a samim time i višak kilograma.

Četvrti savet bi bi to da konzumirate mnoštvo namerica bogatim vlaknima, no bitno je da koristite i kvalitetna vlakna, ne bilo kakva. Te na koncu ono što je svima najteže, a to je da imate konstntnu fizičku aktivnost kako biste skinuli svoje salo. Najbolji su treninzi aerobika, hodanje, trčanje i plivanje. Da li se vi borite sa viškom kilograma i kako? Pišite nam u komentare.

Preporučeno