Jedna od glumačkih institucija u Srbiji ali i bivšoj Jugoslaviji je bila i još uvijek je Jelisaveta Seka Sablić koju svi smatraju kraljicom komedije i nema osobe koja je gledala neki od njenih filmova i serija a da se nije dobro nasmijao.

Seka je poznata i po tome d a nema dlake na jeziku i nedvno je njena izjava d a domovina nije tamo gdje su sarme izazvala reakcije političara koji su je napali ali je javnost bila na njenoj strani. Seka je i za medije u nekoliko navrata govorila o svojim ulogama i priznala je da postoji jedna stvar u njenoj karijeri koja joj nedostaje bar kada su u pitanju glumački izazovi.

Tako je rekla da joj nikada niko nije ponudio ulogu zavodnice i kroz smijeh je dodala da joj nije jasno zašto jer kada sada pogleda svoje slike iz mladosti vidi da je bila baš jako dobra riba. Ona se nedavno uključila i u jutarnji program na TV Prva u kojem je govorila o snimanju serije Tri muškarca i tetka te je rekla kako je jako stroga prema svojim mlađim kolegama i da se jako dugo ostaje na setu.

Dodala je i da mlađe glumce postrojava na setu i da je ona jedna prava opasna tetka naravno sve kroz smijeh i šalu. Malo je poznato da je Seka svojevremeno bila ludo zaljubljena u Božidara Stošića koji je također bio jeda od najboljih komičara u državi ali ta romansa nije dugo trajala. On je tajio svoju bolest od svih a preminuo je u svojoj 81-oj godini života.

Preporučeno