Sve češće imamo priliku da čujemo ispovesti bivših haremskih devojaka i žena koje su doživele više od traume. Kada se Beograđanka u svom haremu u Dubaiju suoči sa nezamislivim situacijama, iz Smederevske Palanke objašnjava zašto se iz bogatog Dubaija nikada neće vratiti u Srbiju. Natjeran u harem bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija. Ova knjiga govori o bolnom iskustvu žena koje su, nažalost, privukle Gadafijevu pažnju svojom ljepotom.

Ali, za njih je ljepota ulaznica za pakao, mlade i lijepe ih je kidnapovao, pretukao, ponižavao i silovao libijski lider Muamer Gadafi. Corzin, reporterka francuskog lista Le Monde, prikupila je svjedočanstva žena koje su bile prisiljene da postanu članice Gadafijevog harema i objavila knjigu pod naslovom “Plijen: U Gadafijevom haremu”.

 

“Bila sam jako uzbuđena jer je trebalo da vidim Moamera Gadafija uživo. Srce mi je divlje lupalo. Škola je baš mene odabrala da mu predam buket cveća. Sve se odvijalo brzo. Predala sam mu cveće, poljubila ruku i naklonila se, a Gadafi me pomilovao po glavi”, ispričala je francuskoj novinarki Soraja. On je nju naterao da ga pogleda u oči i onda joj je rekao “JA sam tvoj tata i brat, a ti ćeš biti i moja ljubavnica a ostaćeš sa mnom zauvek”. Pored Soraje u haremu su se našle i druge žene koje su delile istu sudbinu, a njihova uloga je bila da zadovolje velikog moćnika. Gadafija. Kako bi izdržao tempo koji je sam sebi nametnuo, Gadafi je navodno uzimao vijagru te je se*s imao i do četiri puta dnevno. 

Oglasi - Advertisement