Kako prenose na portalu Kurir. rs, oni su na adresu redakcije dobili pisanu ispovijest jedne žene iz Srbije koju su na svome portalu objavili u cijelosti, a koja na najbolji način pokazuje koliko su neke ljudske vrijednosti poremećena u našem sadašnjem društvu. Ona je na početku svoje ispovijesti za sebe rekla da je osoba koja se ne šminka i ne sređuje previše, ali ne zato jer nema novca, već zato što isti želi da troši na neke njoj važnije stvari, kao što je dobra knjiga, odlazak u pozorište, putovanja. Dodala je da joj ne smetaju žene koje vole da i zadnji dinar potroše na svoj izgled i koje su uvijek sređene i savršeno našminkane

Ipak, ističe da joj je njen stav prema vlastitom izgledu često pravio probleme u životu, a kada uđe u neki butik, i kada je prodavačice vide nenašminkanu, odmah pretpostavljaju da ona nema novaca te često nisu ljubazne prema njoj. Tako je detaljno opisala jednu situaciju koja joj se desila kod frizera. Kosa joj je bila porasla, pa je odlučila da je skrati, a na putu do posla je primijetila kako se otvorio novi frizerski salon, te joj je to bilo praktično da ode do njega jer joj je usput. Ušla je raspoložena u salon te je pitala da li bi mogla da zakaže termin za sebe i upitala je kolika je cijena šišanja.

Kaže da su je frizerke pogledale sa prezirom, te su joj jedva dale odgovor, a dok je izlazila čula je kako jedna od njih kaže da je ona vjerojatno neka sirotinja, te da ni nema para da se šiša kod njih, te je priznala da su joj ove riječi veoma teško pale.

 

 

Preporučujemo