Jedna od najgledanijih serija ikad, u svim državama koje se nalaze u regionu a koje su bile u sastavu bivše Jugoslavije je definitivno Bolji život. Ona se prikazivala krajem osamdesetih godina i tačno je oslikavala stanje u jednoj prosječnoj porodici, ali i društvu u to vrijeme, ali je i danas aktuelna i možemo i sada naći puno sličnosti sa njom.

Ona se bezbroj puta reprizirala na nekim TV stanicama i uvijek je imala odličnu gledanost. Ovu seriju ne čini neponovljivom samo njena tematika nego i glumačka ekipa koja je svoj posao uradila vrhunski i svako od gledalaca se mogao poistovjetiti sa bar jednim likom iz serije. Na žalost, veliki broj glumaca koji su ostvarili uloge u Boljem životu više nisu među živima, a drugi se više ni ne pojavljuju u domaćim serijama i filmovima.

Jedna od tih glumica koja je imala jedinstvenu ulogu u Boljem životu, i koja je glumila djevojku Koku koja se čitav život morala grčevito boriti da opstane je Jelica Sretenović. Jelica se veoma rano počela baviti glumom još dok ej išla u srednju školu i zbog glume je zapostavila i svoje obrazovanje. Nije htjela da upiše ništa drugo osim glumačke akademije i bila je apsolutno uvjerena da će položiti prijemni ispit. Iako roditeljima nije bilo nimalo drago zbog njene odluke, nisu mogli ništ aučiniti jer je Jelica bila jako uporna.

Nakon što je uspješno završila akademiju postala je član beogradskog Narodnog pozorišta. Bila je jako mlada kada se udala, imala je samo 18 godina. Za svog muža Mišu koji je bio puno stariji od njen se udala kada je bila na trećoj godini akademije jer je ostala trudna, ali je na predavanja išla do pred sam porod. U braku su dobili dvije kćerke, a Miša je ubrzo poslije rođenja drugog djeteta i preminuo.

Preporučeno