U osamdesetim godinama Dinastija je bila prva serija koja je imala preko stotinu epizoda i tada je cijeli svijet sa nestrpljenjem iščekivao nove dogodovštine u porodici Karigton. Starije i srednje generacije se sjećaju otrovne Aleksis i njene sušte suprotnosti Kristal koja je bila druga žena bogataša Blejka Karingtona.

Ulogu Kristal je glumila Linda Evans koja je postala svjetski poznata zbog ove uloge a dobila je i pet nomiacija za Zlatni globus a jedan je i osvojila. Iako je od emitovanja serije prošlo skoro 40 godiana mnogi se još uviek sjećaju ove glumice koja je u to vrijeme bila jena od najljepših i najnježnijih glumica koju su svi obožavali.

Njena platinasta kosa i plave oči su moge posjećale na anđela a ovi epiteti su je pratili čitav život pa čak i kada je ostarila. Linda je nakon prestanka snimanja serije Dinastija napustila glumu a u javosti se jako rijetko pojavljivala. Ona je po pisanju medija otmjeno starila i godinenisu ništa oduzimale njenoj ljepoti. Međutim 2017. godine se sve promijenilo a tada se u javnosti pojavio snimak njenog hapšenja koje se dogodilo jer je upravljala vozilom pod dejstvom opijata.

Tada se sazalo da je ona dugi niz godina bila ovisnica a na zadnjem sjedištu njenog auta policija je pronašla veliku količinu raznih lijekova. Tada je u medije dospio i snimak slavne glumice bez šminke i vidjelo se da je pod uticajem narkotika a mnoge je sve skupa šokiralo. Navodno je Linda dugo patila od neizdrživih bolova u leđima i zbog toga je počela da uzima tablete a bolovi koje je trpila su bili toliko jaki da je pomišljala i da izvrši samoubistvo.

Preporučeno