Slučaj porodičnog nasilja koji je dobio veliku medijsku pažnju u regiji je dobio i svoj epilog. Naime iz Francuske je protjerana porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine nakon što su roditelji svoju maloljetnu kćerku staru 17 godina pretukli i obrijali joj glavu.

 

O svemu  se na svom Twitter profilu oglasio i ministar unutrašnjih poslova Francuske Gerald Darmann gdje je podijelio i saopštenje za javnost u kojem su objašnjeni trazlozi zbog kojih je donesena odluka o deportaciji ove porodice. U saopštenju se kaže kako je pet članova porodice Zahirović vraćeno u Sarajevo  a razlog za potjerivanje  sa  francuske teritorije je ponašanje koje se navodi u najmanju ruku nedopustivim.  Roditelji Zahirović su svoju kćerku koja je adolescentica premlatili i ošišali zato što je zaljubljena u mladića koji pripada drugoj konfesiji. Kada je u pitanju žrtva ona se nalazi pod starateljstvom službe za socijalnu sigurnost djece a kada postane punoljetna Francuska će joj dati boravišnu dozvolu. Iz ovog saopštenja se jasno vidi da se radi o najozbiljnijem zlostavljanju djeteta za koje se na sreću saznalo i francuska vlada je ofdlučila da porodicu Zahirović deportuje u Bosnu i Hercegovinu.

 

Iako su nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu otac i majka Zahirović pokušali da opravdaju svoj jezivi postupak pa čak od sebe i naprave žrtve jer su po njihovim riječima, samo zahvaljujući dobrim komšijama dobili krov nad glavom, oni nisu nijednog trenutka pokazali žaljenje zbog onog što su učinili rođenoj kćerki.

NAPOMENA

U prvobitnom članku je objavljena verzija ovog jezivog događaja koju su za medije ispričali Safeta i Senad Zahirović te je na taj način dat prostor nasilnim roditeljima koji su pokušali na svaki mogući način da se opravdaju za ono što su uradili te da sebe predstave žrtvom. Samim tim je čin nasilja koji su oni izvršili nad svojom kćerkom a koje je za svaku osudu, minimiziran i marginaliziran. I naslov i naslovna slika prvobitnog članka je mogao navesti pojedince da osjete sažaljenje za  ove ljude, koje oni nikako ne zaslužuju.

 

Preporučeno