Prije nego nam je ljeto zvanično stiglo, imali smo priliku da slušamo razne prognoze, te je većina meteorologa rekla kako će ovo ljeto biti mnogo toplije u odnosu na ranije godine. Zaista je bilo tako. Susreli smo se sa tropskim vrućinama i visokim temperaturama koje su išle do 40 stepeni.

Mi danas pišemo o najnovijoj prognoziza Srbiju i to sve do kraja mjeseca. Profesor geografije Marko Čubrilo je u svojoj najnovijoj prognozi najavio da će do petka ove nedelje poslije podne biti pretežno sunčano i toplo, nakon čega će doći do osvježenja. RHMZ predviđa pogoršanje pvrmeena za petak, te u njihovoj objavi stoji sljedeće:

“Sutra će biti strujanje jače i maksimumi će nad velikim dijelom regiona biti u intervalo od +34 do +37 stepeni u hladu. Napredovanje sistema će biti sporo i nastupanje hladnog fronta se očekuje u petak poslije podne prema noći i u toku noći ka suboti, kada bi veliki dio BiH, Crne Gore, Hrvatske, zapada, jugozapada, sjeverne i centralne Srbije imao jako grmljavinske nestabilnosti… Ostatak OVDJE.

Preporučujemo