U ovome tekstu za vas imamo jednu istinitu priču koja se desila bračnom paru Cvetković iz Leskovca, a koja najbolje pokazuje koliko su ljudi postali neosjetljivi čak i prema svojim najbližim Njih dvoje su punih 40 godina radili u Njemačkoj , dok su njihova djeca, dva sina i kćerka živjeli u Srbiji sa bakom i djedom, te su se trudili da njihovoj djeci ništa ne nedostaje, i slali su im dovoljno novca da bukvalno žive u izobilju. Svojim sinovima je ovaj par napravio i ogromne kuće, te su im kupili i po stan na moru, a kćerka kada im se udala, dobila je na dar novi BMW, namještaj i još mnogo stvari. Odnosi su bili kako treba sve dok S. Cvetković nije preminuo, a tada za njegovu suprugu počinje pakao. Prije toga su se oni već bili vratili u Srbiji, a muž ove žene je mjesec dana nakon povratka preminuo

Dok je bio živ, sinovi su sa njenim mužem napravili ugovor o doživotnom izdržavanju, bez obzira što ih je on izdržavao cijeli život, a za to im je on poklonio cijelu svoju imovinu. Kako je za medije objasnio advokat Igor Stamenković, ovaj ugovor je skoro neoboriv na sudu i braća su najvjerojatnije na ovaj način željeli svoju sestru da isključe iz podijele nasljedstva.

Ono što je još veća tragedija je to da se u ugovoru i ne spominje njihova majka, koja je zajedno sa mužem sticala svu njihovu imovinu, i koja je trebala da bude isto potpisnik ovoga ugovora. Ona je izjavila kako nikada od svoga muža nije čula kako je svu svoju imovinu poklonio sinovima, te je rekla kako je nakon smrti muža počela da živi kod starijeg sina i snahe kojima je ubrzo počela i da smeta, te su joj sedam dana nakon sahrane rekli kako ne smije da izlazi iz svoje sobe, te su joj samo donosili hranu i vodu kao kućnom ljubimcu.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo