Na našem portalu objavili smo tekst 19.12.2022 godine sa naslovom “Srbija u žalosti, UM*LA JE…NIkad prežaljena sm*t ćerke, a evo kako je izgledala u mladosti…(FOTO)” naslov je naveo čitaoce da pomisle da je premiunula poznata glumica Eva Ras zbog fotografije a ta činjenica nije istinita pa je tekst označen na portalu Raskrinkavanje kao klikbejt.

U prvom pasusu teksta pisano je o smrti i kako je Srbiju u posljednje vrijeme zahvatilo mnogo smrti na estradi.

Analizu ovog članka je uradilo Raskrinkavanje.ba i zaključilo je da portal nije ispoštovao piramidu i da je u prvom pasusu trebalo navesti o čemu se u članku radi a ne spominjati   Siniša Mihajlović niti glumica Eva Ras, a to je dodatno čitatelje navelo da pomisle da je reč o njoj, a zapravo se radilo o tome da poznata glumica nije nikada prežalila smrt svoje ćerke, koja je imala 24 godine kada je napustila ovaj svet. Ime njene ćerke je Kruna Ras i ona je preminula 1993 godine u Parizu. Zatim se dalje u članku navodi i to da je Eva tada imala 28 godna što je nemoguće ako je njena kćerka umrla u 24. godini.

Takođe u prvobitnom tekstu umjesto Eva Ras stojalo je Eva Lars što je naravno pogrešno, a osim toga čitatelji su mogli pročitati i rečenicu “Malo je, međutim, poznato da je njena rano preminula ćerka nedavno progovorila o bolu objektiv.rs.” čiji se smisao mogao pročitati kao da je Evina nedavno preminula kćerka progovorila o bolu. Činjenica je da je Eva Ras posvetila poruku svojoj preminuloj kćerci a koja je glasilla:

Majke svakodnevno blagosiljaju svoju decu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini sve vreme dok budem živa. Letećemo preko beskraja. Nikada niko neće moći da te iščupa iz mog srca. Mogla si da dotakneš nebo svojim talentom, visprenošću i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo.Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim da umrem i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lepa, zamišljam da si sada srećna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu

 

Ovim tekstom, posebno sa naslovom u kojem nismo na pravi način naveli o čijoj se smrti radi, te da ista nema veze sa našom poznatom glumicom već sa njenom ćerkom koja je preminula, čitaoce smo na taj način naveli da kliknu na tekst, te smo na taj način naše vesti napravili klikbejtom, što je raskrinkavanje. ba cijeli članak i označilo kao klikbejt.

Oglasi - Advertisement