Najbolji srpski sportista, vjerojatno i svih vremena je svakako teniser Novak Đoković, koji je do prije neki dan bio i prvi reket svijeta, te se od njega očekuje da se ubrzo i vrati na prvo mjesto koje mu i pripada. Uz njega je javnosti postala poznata i njegova cijela porodica, posebno njegova supruga Jelena i njegovi roditelji, majka Dijana i otac Srđan. Dijana se nedavno u emisiji ”Dok anđeli spavaju” prisjetila svojih prvih dana majčinstva i to 22. maja, 1987. godine kada je njen Novak ugledao ovaj svijet: Čim su mi ga donijeli, znala sam da je moj. Bio je jedini bez povoja na glavi, taman, drao se kao magare. Odmah sam rekla: „Ovaj je moj, garant!“ Od prvog dana je bio grlat, a izgledao je kao beba od tri mjeseca – ispričala je Dijana uz osmijeh.

Otkrila je Dijana kako se Novak trebao roditi u znaku Bika, ali je nekako pretekao nekoliko dana, te joj to njen suprug Srđan nije nikada oprostio, a Dijana je to opisala ovako:”  Zašto nije Bik, nego je prešao u Blizance, ali šta ja da radim kad dijete neće napolje. Bilo mu je lijepo u maminom stomaku, pa smo morali da izazovemo porođaj. Kada se konačno rodio, bio je velika beba, imao je četiri kilograma i 250 grama. On je mene „pojeo“ iznutra. Četrdeset dana nisam mogla da dođem sebi i da vratim organe na mjesto. Skoro da nisam mogla da dišem poslije porođaja, u stomaku sam imala rupu. Ali, Bogu hvala, sve je bilo kako treba.”

Dakle, kod svoga rađanja Novak je propisno izmučio svoju mamu, te kje očito bio veoma tvrdoglav i uporan još dok je bio u njenom stomaku, a takav je i danas, a u njegovom slučaju te osobine su se pokazale u najboljem svjetlu

 

 

Preporučujemo