Ove godine dobitnica nargrade pod nazivom “Milorad Mandić MAnda” je glumica Olga Odanović a dobila je za najbolju komičnu ulogu u cijeloj filmskoj produkciji u posljednih godinu dana. Prestižnu nagradu je dobila uz ime velikog komičara i glumca koji ima izrazito raskošan talenat a prerano je napustio ovaj svijet.

 

Prijedlog da se ova nagrada ovako zove došla je od stran scenariste i reditelja Radoša Bajića na Fimskim susretima koji su se održavali u Nišu prije 6 godina. Manda je surađivao sa Olgom godinama a direktni partneri bili su u seriji “Selo gori a baba se češlja. Nakon svih suradnji postali su izrazito bliski prijatelji a u intervju koji možete viditi u nastavku ova glumica se prije samog uručenja nagrade prisjetila svog kolege uz suze:

Kako se osećate?

 

– Mnogo je teško. Najsrećnija bih bila da ta nagrada ne postoji i da je Manda ovde. Za Mandu me vežu tolike uspomene. I dan-danas ne mogu da prihvatim da je otišao. Svakog dana ga pominjem i često se nasmejem kad se setim neke od njegovih šala. A svi pamtimo njegove bisere. Vrlo je čudan osećaj sve što se dešava.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo