Ispovijest jedne mlade iz Kruševca je privukla pažnju mnogih u Srbiji i izazvala velike polemike. Ona je sa svojim dečkom Martinom bila jako dugo u vezi i svadbu je željno iščekivala i planirala je svaki detalj. Njihov kum, a Martinov najbolji prijatelj kojeg je ona poznavala i družila se sa njim 14 godina je uradio nešto što je nju zgrozilo i uništilo joj dan koji je trebao biti najljepši u njenom životu.

Prije nego je matičarka počela ceremoniju vjenčanja njihov kum Laza je pitao da li može nešto da uradi prije nego matičarka počne a žena mu je potvrdno klimnula glavom. Laza je onda prišao djevojci koju je doveo kao pratnju na svadbu i za koju niko od prisutnih nije znao ni da ostoji i sa kojom je u vezi bio samo 20 dana.

Kleknuo je pred tu djevojku i zaprosio je i svi su bili ushićen ii veseli pa je čak i mladoženja Martin prišao kumu da mu čestita i bilo mu je drago zbog njega a mlada je sve gledala sa zgražanjem. Matičarka je prekinula cijelu scenu i rekla da ima sljedeće vjenčanje zakazano za pola sata i da bi trebalo da požure. Mladoj se sve zacrnilo pred očima i ne sjeća se ni kako je rekla Da a ni pola svadbe koja je uslijedila.

Njen najvažniji trenutak u životu je upriopastio kum Laza i tako joj je ukrao najbolji dan u koji je sa nestrpljenjem čekala. Ona kaže da nije problem što je on zaprosio svoju djevojku nego što je za to odabrao najgori mogući trenutak. Ona je dodala i da ne zna sada da li želi da provede život sa Martinom kojem je ponašanje nejgovog prijatelja bilo sasvim u redu a njoj je srušio sve.

Preporučeno