Neželjene tamne mrlje na licu najčešći su problem većine žena, pojačavaju se u proljeće, a možete ih ukloniti i prirodnim putem. Pege na licu jedan su od najtežih problema s kožom. Po iskustvu dermatologa, hiperpigmentacija lica je jedan od najtrajnijih kožnih problema.

Da stvar bude gora, najuočljivije su u proljeće i ljeto, kada smo posebno zabrinuti za otkrivanje kože. Hiperpigmentacija najčešće nastaje zbog negativnih efekata sunčevog zračenja, između ostalih manje odlučujućih faktora. To su uglavnom UVB zraci kojima smo izloženi ljeti, ali i UVA zraci koji su prisutni tokom cijele godine su također opasni, pa čak i “hladno svjetlo” može dovesti do prekomjerne proizvodnje melanina.

 

Prije nego što se odlučite za kozmetički tretman koji vam može pomoći da se riješite fleka na licu, isprobajte prirodne preparate kod kuće kako biste neutralizirali problem:

 Jabukovo sirće
Čak su i naučnici došli do otkrića da je odličan saveznik kada je rješavanje kožnih problema u pitanju.

 Sirov krompir Krompir sadrži vitamin B5 koji je veoma važan za obanavljanje kože, ali i nikotinamid, poznat po izbjeljujućim svojstvima, te  

Limun –Askorbinska kiselina u limunu poznata je po svojim izbjeljujućim dejstvima, tako da morate probati ovaj domaći lijek za skidanje fleka sa lica.

Preporučujemo