Stefan Simić iz Beograda pokazuje da novac nikada nije na prvom mestu, čak ni u teškim vremenima kada sve postaje preskupo, a život može biti posebno gorak onima koji moraju da iznajmljuju u velikim gradovima dok svako ima šta da radi. Isto važi i za ljude. Rent traži neobične brojeve. Preko noći je postao najpopularniji sunarodnik jer je budućim stanarima nudio smeštaj za nula dinara. Profesionalni pisac Stefan je na društvenim mrežama objavio status u kojem nudi smeštaj, tačnije sobe, onima kojima je najpotrebniji, i to besplatno. Važno je da su ispunjena tri uslova.

“Uslovi su da su studenti, državni fakultet i da su uljudni. Imamo u kući 7-8 kreveta. Jedna soba biće određena za studente, a dnevna soba ako neko treba da prespava na par dana. Neće neko moći konstantno da bude tu” – kaže Stefan koji se na ovakav gest odlučio zbog visokih kirija u Beogradu.

 

“Ova vremena traže solidarnost, spajanje i povezivanje. Ja kao mlad čovek kada sam došao u Beograd živeo sam kod našeg košarkaša Ducija Simonovića koji me je na neki način izdržavao te prve godine. Posle kako sam napredovao kao pisac, dobijao sam stanove u raznim gradovima besplatno. Ovo inicijativa je samo nastavak tih nekih ranijih pomaganja koje su ljudi uradili za mene” – napisao je Stefan na Fejsbuku.

Preporučujemo