Prije nekoliko godina jedan od nagledanijih filmova iz kojeg je napravljena i serija je bio ”Montevideo, Bog te video”, a simpatije svih onih koji su gledali ovo ostvarenje je prikupio lik maloga Stanoja, kojeg nakon ovoga filma smo imali prilike vidjeti u nekim TV serijama, ali se više nije pojavljivao na filmskom plantu. Stanoja je glumio mladi glumac Predrag Vasić, koji je upravo završio film ”Čekaj me i vratit ću se” u kojem igra glavnu ulogu. Ovaj film je režirao Borko Braković a Predrag koji je svima ostao u sjećanju kao drag i nasmijan dječak koji se nikako nije odvajao od Tirketa kojeg je glumio Miloš Biković je danas, po mnogima neprepoznatljiv. U ovom filmu, koji se sastoji iz više priča koje se isprepliču, Vasić glumi glavni lik.

Radnja prvoga dijela filma se odvija u Herceg Novom,  atu se odvija priča dva drugara, Miluna i mateja. Njih dvojica dogovaraju partiju tenisa, te pada i opklada da onaj koji izgubi mora da plati ručak. Nakon što milun izgubi, odlaze u restoran, a tu mu prijatelj priča o noćnim morama koje ga godinama proganjaju.

Milun prijatelja savjetuje da ode u neki manastir te da se posavjetuje sa nekim sveštenikom, ali i da posjeti lokalnu vračaru, nanu Šefiku koja je u tom kraju poznata da ima moći da ukloni sve noćne more i strahove. Njih dvojica zajedno kreću na taj put prema manastiru, a u jednom trenutku Matej zaustavlja auto jer počinju da mu se događaju veoma čudne stvari. Počinje da ga obuzima veliki nemir, i tada počinje nevjerojatan zaplet kojeg ne želimo da vam ga otkrijemo, jer želimo da film pogledate u kinima.

.

Preporučeno