Hrvatska pop pjevačica Danijela Martinović je već skoro dvije godine u žiži interesovanja medija i javnosti zbog izdaje koju je dooživjela na ljubavnom planu. Naime Petar Grašo sa kojim je živjela 25 godina je ostavio zbog mnogo mlađe djevojke koja je uz to i kćerka Danijelinih kućnih prijatelja Tončija Huljića i njegove supruge.

I da cijeli slučaj nije bio pod svjetlima reflektora to bi bilo jako teško i ponižavajuće a posebno kada su svi regionalni mediji iz dana u dan izvještavali o tome. Ona nikada nije u javnosti rekla nijednu riječ na ovu temu i ostala je dama do kraja a Grašo i Hana su se vjenčali i ostvarili su se kao roditelji te imaju kćerkicu Albu koja je napunila osam mjeseci.

Svako Danijelino pojavljivanje u javnosti se pomno pratilo i svi su pokušavali na osnovu njenog ponašanja ustanoviti kolika je njena emocionalna bol ali je ona to vješto skrivala. Sasvim je sigurno da je cijela situacija za nju bila jako teška obzirom da u životu nije imala puno ovakvih lomova a jedan od prelomnih momenata u njenoj karijeri pa i životu je bila odluka da napusti grupu Magazin i počne svoju solo karijeru.

Ona je jednom za medije govorila o tom periodu koji nije bio nimalo lagan pa je rerkla da je tada nastupala u jednom disko klubu u blizini Siska i da nije bila prodata nijedna karta. Međutim nekoliko mjeseci kasnije je snimila neke od svojih najvećih hitova ka što su Ide mi u životu, ide mi, Zovem te ja i druge i njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Ona danas uživa u ljubavi pored novog izabranika i sretna je.

Preporučujemo