Ocat od suvih šljiva, drevni eliksir koji su koristili samuraji zbog svojih pozitivnih učinaka na probavu i jačanje crijeva, neke su od drugih prednosti njegove upotrebe. Mnogo smo puta čuli o pozitivnim efektima jabukovog sirćeta na zdravlje, ali malo ko zna za japansko sirće od šljiva, koje je istovremeno i začin i prirodni lek.

Mnogo smo puta čuli o pozitivnim efektima jabukovog sirćeta na zdravlje, ali malo ko zna za japansko sirće od šljiva, koje je istovremeno i začin i prirodni lek. Ovo sirće se sve više pojavljuje na kuhinjskim policama širom svijeta, kako zbog svog okusa, tako i zbog zdravstvenih prednosti.Ovo sirće se sve više pojavljuje na kuhinjskim policama širom svijeta, kako zbog svog okusa, tako i zbog zdravstvenih prednosti.

 

Umebo sirće se proizvodi posebnim postupkom kiseljenja umeboshija, japanskih šljiva, izuzetno alkalne hrane za koju se vjeruje da su je samuraji koristili u medicinske svrhe. Ovo je japanska šljiva po karakteru sličnija marelicama. Sirće se dobija mešanjem japanskih šljiva sa listovima perile i dodavanjem morske soli. Ovi sastojci prolaze kroz proces fermentacije mliječne kiseline koji traje godinu dana, zbog čega, ako konzumirate ovu namirnicu, možete uživati ​​i u blagodatima fermentirane hrane.

Oglasi - Advertisement